Kies andere opleiding

Wens je onze nieuwsbrief te ontvangen, gelieve uw gegevens hieronder in te vullen.
Uitschrijven kan na elke nieuwsbrief.

Ben je op zoek naar het ideale geschenk? een verjaardag of zomaar
je kan deze bon voor verschillende opleidingen kiezen: initiatie, individuele opleidingen, slip & grip, bochtenstages …

Dagstage Ardennen

Vervolgopleiding
Beschikbare datums en Inschrijven

Voor iedereen die zich na de vervolgopleiding (Advanced) verder wenst te vervolmaken. Iedereen die interesse heeft in een leerrijke, interessante dag defensief motorrijden in de Ardennen. Een technische rit langsheen prachtige wegen waarbij we leren om verschillende stuur- en remtechnieken te gebruiken om vlot en veilig bochten te nemen. 

We zoeken naar de ideale (veilige) rijlijn. Hiervoor hanteren we het model van de 4 K's om veilig en vlot bochten te nemen. Kijken, Klaar, Kantelen en Krachtopbouw. We evalueren doorheen de dag en sturen bij waar nodig. 

Indien de omstandigheden het toelaten worden bepaalde situaties gefilmd. Nadien bespreken we de situaties om zo veel mogelijk bij te leren. Het doel van deze training is om de individuele rijtechnieken/rijlijnen te verbeteren.

Voor deze opleiding is de minimum vereiste een gevolgde opleiding ADVANCED  waar enkele basistechnieken (Tractie-Kijken-Zithouding) aan bod kwamen.


Prijs € 195
inclusief ontbijt & lunch

Dagindeling dagstage ARDENNEN 

U wordt ten laatste verwacht om 07:30 uur op het oefenterrein (Brussegem Drinkeling),  met een volle benzinetank.

07:30 tot 08:30 uur :
Ontbijt en kennismaking met de cursisten, (vanaf 07:45 uur) korte briefing en invullen van de nodige documenten (afstand van verhaal).

08:30 tot 09:30 uur :
Rit in groepsverband - richting Ardennen.

09:30 tot 12:15 uur :
Technische rit langsheen prachtige wegen, leren verschillende stuur- en remtechnieken op maat van de verschillende motoren waarmee gereden wordt. We zoeken naar de ideale (veilige) rijlijn. Hiervoor hanteren we het model van de 4 K's om veilig en vlot bochten te nemen. Kijken, Klaar, Kantelen en Krachtopbouw.

12:15 tot 13:15 uur : Lunchpauze 

13:15 tot 17:00 uur :
Bijsturen waar nodig en eerste evaluatie. Verderzetting van de technische rit met aandacht voor het rijden in groepsverband. Indien de omstandigheden het toelaten worden bepaalde situaties gefilmd en deze nadien te bespreken met als doel de individuele rijtechnieken/rijlijnen te verbeteren.


Locatie oefenterrein : 1780 Brussegem - Drinkeling 17 (achteraan parking)