Kies andere opleiding

Wens je onze nieuwsbrief te ontvangen, gelieve uw gegevens hieronder in te vullen.
Uitschrijven kan na elke nieuwsbrief.

Ben je op zoek naar het ideale geschenk? een verjaardag of zomaar
je kan deze bon voor verschillende opleidingen kiezen: initiatie, individuele opleidingen, slip & grip, bochtenstages …

VSV- erkend wegkapitein

Vervolgopleiding

De opleiding tot VSV - erkend wegkapitein is geheel vrijblijvend. Toch kan je hiermee aantonen dat je over kennis en kwaliteiten beschikt die belangrijk zijn voor een wegkapitein om groepen veilig te begeleiden in het verkeer. Het attest van Ready to Ride - erkend wegkapitein erkent dat je een opleiding hebt gevolgd en werd geëvalueerd door professionele motorinstructeurs. De verworven kennis en kunde kan je verder verdiepen en uitbreiden tijdens je stage.

Voor zowel de opleidingsdag als de evaluatiedag betaal je telkens 99 euro. We voorzien op beide dagen steeds ontbijt en lunch.

Stacks Image 764
Voor zowel de opleidingsdag als de evaluatiedag betaal je telkens 99 euro. We voorzien op beide dagen steeds ontbijt en lunch.
Stacks Image 796
Stacks Image 800

De opleiding tot Ready to Ride - erkend wegkapitein bestaat uit een opleidingsdag en een evaluatiedag.

De opleidingsdag
Tijdens de opleidingsdag wisselen theorie, praktijk op het oefenterrein en praktijk op de openbare weg elkaar af. De nadruk ligt op een goede beheersing van de motorfiets met aandacht voor de specifieke rijvaardigheden die een wegkapitein moet bezitten, veilig rijden op de openbare weg, waarbij gelet wordt op verkeersinzicht, risico's specifiek voor motorrijders en een correcte attitude. De aangeleerde vaardigheden die hier aan bod komen, zal je moeten tonen tijdens het behendigheidsparcours en de rit op de openbare weg op de evaluatiedag.

De evaluatiedag
Na de opleidingsdag neem je deel aan de evaluatiedag. In de voormiddag herhaal je de belangrijkste theorie die je moet kennen en correct moet toepassen als wegkapitein op de motorfiets. Je krijgt dan ook de kans om het behendigheidsparcours te doorlopen dat je in de namiddag moet afleggen en waarop je zal worden beoordeeld. In de namiddag rijd je in groep op de openbare weg en leg je het behendigheidsparcours af.

Tijdens deze evaluatiemomenten toon je aan de lesgever dat je alle vaardigheden van de opleidingsdag onder de knie hebt en dat je een voorbeeldfunctie hebt voor andere weggebruikers. Na een positieve evaluatie van de lesgever kroon je jezelf tot VSV-erkend wegkapitein.

Deze erkenning toont aan dat je over basisvaardigheden en verkeersinzicht beschikt waardoor je de verantwoordelijke taak van wegkapitein veilig kan uitvoeren.