Slip & Grip

Vervolgopleiding
Beschikbaar datums
Geen datums beschikbaar
Voor verdere informatie kan je ons steeds contacteren.

Tijdens deze cursusdag besteden we heel veel tijd aan motorbeheersing en verschillende rijtechnieken omdat we ervan uitgaan dat deelnemers van deze opleiding al voldoende rijervaring hebben op de weg. We gaan op zoek naar het moment waar onze grip overgaat in slip. Hoe dat komt en wanneer dat gebeurt leggen we je haarfijn uit.

Een sliptraining met onze slipmotoren leert ons dan ook in deze situaties onze motor rechtop te houden om de controle te bewaren. Tijdens de training ervaren we een totale blokkering op het voor- en achterwiel en leren dit nadien te controleren. Aquaplanning, het rijden over obstakels, remmen in bochten, noodstops op diverse soorten ondergrond komen aan bod.

Prijs : € 215 (incl. ontbijt & lunch)

Dagindeling SLIP & GRIP

08:30 tot 10:15 uur :
Kennismaking met de cursisten en invullen van de nodige documenten (afstand van verhaal).

10:30 tot 12:00 uur :
Op een afgesloten oefenterrein buiten het verkeer oefenen we op motorbeheersing bij relatief lage snelheid, stabilisatie oefeningen, stabilisatie door gebruik van de achterrem, gasdosering en (slippende) koppeling. Korte bochten en korte slalom in combinatie met de juiste kijktechniek, remtechnieken op hogere snelheid (50 - 70 en 90 km/u).

12:00 - 13:15 uur
Sliptraining met de motoren van de slipschool

13:15 tot 14:15 uur
Lunchpauze

14:15 tot 17:00 uur :
Terug naar oefenterrein, waar we onderweg nog enkele aspecten van het motorrijden in de praktijk gaan omzetten : keerbewegingen op de openbare weg, rijden op onverharde ondergrond … We leren onze grondspeling van de motor optimaal te gebruiken.

Om een persoonlijke opvolging te garanderen beperken we ons tot maximum 4 cursisten.